Infantils 0-3, Infantils 3-6, Nens 6-9, Nens 9-12

El tresor de Lilith

El conte que et proposo avui és un conte sobre la sexualitat femenina, el plaer i el cicle menstrual.

Està escrit i il•lustrat per Carla Trepat Casanovas, que preten que les nenes coneguin des de ben petites el gran tresor que són. Una de les coses que m’agrada molt del llibre és guia didàctica amb la que compta, elaborada per Anna Salvia, psicòloga especialitzada en salut sexual i reproductiva, i on a més de donar-te consells per poder explicar el conte a les nenes, ens ajuda també a entendre el nostre cos com a dones a través del text i propostes d’exercicis.

El tresor de Lilith comença fa molt, molt de temps, quan la terra no era com la coneixem ara. En un bosc hi vivia un arbre que tenia el somni de ballar, córrer, nedar i viure aventures. El jove arbre va demanar ajuda a l’arbre més vell i més savi de tot el bosc: l’àvia Margarida. Aquesta li va concedir el seu desitg, tot convertint-la en una nena anomenda Lilith. Les arrels ara eren les seves cames, les branques eren els braços i les fulles els cabells.

La Lilith es preguntà on estaven els fruits, i l’àvia Margarida li va dir que a poc a poc anirien creixent: serien els seus pits i alimentarien els seus fills.

L’àvia Margarida també li va regalar la flor més bella que creixia en aquell indret: la Flor de la Vida, i li va dir que la guardés dins el seu ventre. Escoltant la Flor, sabrà què necessita en cada moment.

Passats uns anys, la Flor de la Vida havia crescut dins el ventre de la Lilith, fins que un dia va notar que els seus pètals rojos començaven a lliscar cap a l’exterior: s’havia convertit en una dona.

Ara, la Flor creixerà cada mes com si fos primavera, madurarà i es sentirà com a l’estiu. Després envellirà i és com quan arriba la tardor i finalment morirà com a l’hivern, tornant a renéixer amb força a la propera primavera.

La Lilith estava radiant, alegre, i ballava seguint el batec de la Flor de la Vida com si d’un tambor es tractés. En aquell moment, entre ball i alegria milers de papallones van inundar el seu cos. Les papallones van fer-se amigues seves i li regalaven pessigolles per tot el cos. Una papallona es va enamorar de la Flor de la Vida i va decidir quedar-se junt amb ella per sempre més.

Les papallones són molt juganeres, i fan que la Lilith senti pessigolles dins seu. Els encanta jugar, i sempre saben com volen jugar i amb qui.

Des d’aleshores, totes les dones del món estan acompanyades d’aquest gran tresor: la Flor de la Vida i les papallones que baten les ales per tot el cos.

Us animo a tots els que tingueu nenes a prop, que els feu arribar aquest conte, ja que és molt important que les dones de les generacions que vénen siguin conscients del seu cos, el coneguin des de petites, tant el seu funcionament, com adaptar-se a ell per fer-se la vida més agradable, i també viure una sexualitat plena, sense tabús i sense pors. A més, personalment penso que una dona que es coneix a si mateixa profundament, entén el seu cicle menstrual i s’hi adapta i viu plenament la seva sexualitat, és molt més fàcil que sigui una dona empoderada, vital i que lluita pel que vol.

Coneixies algun conte que tractés aquest tema?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s