Infantils 3-6, Nens 6-9

Talpet terratrèmol

Torno a compartir un àlbum il•lustrat d’Anna Llenas, en aquest cas una història sobre etiquetes, i com afecten aquestes als nens. (Pots recordar l’entrada que vaig fer sobre un altre conte d’Anna Llenas aquí)

En Talpet Terratrèmol té molta energia, no para mai quiet i no està atent a les feines que se li encomanen. Canvia d’activitat sense parar, i els seus companys no volen jugar amb ell, només li pengen etiquetes. Tantes etiquetes que ja no sap qui és: insegur, plom, inquiet, “raro”, pesat, maleducat…

La seva professora envia una carta als seus pares per intentar solucionar el “problema” del seu fill. Desesperats contacten amb “La maga del bosc”, la Berta, que s’anuncia en un diari com a terapeuta per a nens difícils. La Berta i el Talpet queden cada tarda. Ella de seguida s’adona que en Talpet està trist perque no entén que ningú vulgui jugar amb ell, ni sap què li passa dins seu que fa que mai acabi una feina i sempre ho esgavelli tot.

La Berta li proposa que cada setmana faran una activitat diferent. Al principi en Talpet ho toca tot, desordena, puja, baixa, comença mil coses i no acaba cap, però la Berta el deixa fer. Hi ha dies que juguen, dies que cuinen, ea relaxen i gairebé sempre parlen de les preocupacions de’n Talpet, del que li agrada, del que sommia…

Poc a poc en Talpet passa més temps assegut a la cadira, fent coses cada vegada més complexes i elaborades. La Berta li fa veure que la seva energia és com un tren, que necessita un carril per no descarrilar i desbordar-se. El seu carril serà allò que més li agrada fer, la seva passió.

En Talpet troba la seva passió a la cuina, i de seguida es posa a fer el seu treball de final de curs: motivat i concentrat.

Quan presenta el seu súper pastís a l’escola tots queden marevellats i els companys se li acostem contents. Ara en Talpet és feliç i el món és un lloc molt més dolç per a ell.

La importància de veure el professional (psicòleg) en la imatge de la fada, fa que els nens que potser d’entrada poden sentir rebuig a una ajuda externa, es sentin més còmodes amb la situació.

Què et sembla aquest conte?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s