Infantils 0-3, Infantils 3-6

Una cursa de globus

L’entrada d’avui va d’un conte molt original pel que fa al seu format: pop-down. I sí, és el que imagines, un conte amb elements sobresortints però que per poder veure bé les imatges l’has de posar boca avall.

De conte pop-up n’hi ha moltíssims, fins i tot n’hi ha que hi ha primer treuen la versió “normal” i després en fan la versió pop-up (per exemple El monstre de colors, o T’estimo (quasi sempre)), però el format pop-down el vaig descobrir amb aquest conte que us porto avui.

img_7853

Una cursa de globus és un conte curt, amb una història senzilla, de fet la gràcia del conte és la que he comentat, el fet de ser pop-down.

El conte comença amb un dia de primavera al camp, amb moltes famílies que van a passar el dia o fer-hi un pícnic, però de cop s’ennuvola el cel… segur que són núvols? No! Són globus! I estan fent una cursa!

img_7851

La família dels ànecs han vist un globus preciós, el dels porquets! Però de cop i volta comença a ploure… és el que té la primavera, que canvia el temps ràpidament… I què passarà amb els globus si plou? No podran acabar la cursa! Els ànecs colen a ajudar-los i els arrosseguen fins a la meta! Tots han aconseguit acabar la cursa, gràcies a la col·laboració dels espectadors.

img_7852

Aquest conte és de l’editorial Combel, que té molts contes dirigits als més menuts. Tot i que l’advertència és que sigui per a nens majors de 3 anys pel fet que conté peces petites que poden ser ingerides o inhalades, si el conte l’expliques tu com a pare, és perfectament viables per a nens de 0-3, de fet jo el recomanaria per aquesta edat, encara que si l’han de manipular ells, s’ha d’anar en compte.

L’autoria és de Jaume Copons pel text i d’Òscar Julve per les il·lustracions i l’enginyeria de paper, i tenen conjuntament un altre conte pop-down: Submarí al rescat!

Podeu veure un petit video sobre Una cursa de globus i la mecànica del pop-down aquí.

Coneixies els pop-down?

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s