L’entrada d’avui va d’un conte molt original pel que fa al seu format: pop-down. I sí, és el que imagines, un conte amb elements sobresortints però que per poder veure bé les imatges l’has de posar boca avall.
De conte pop-up n’hi ha moltíssims, fins i tot n’hi ha que hi ha primer treuen la versió “normal” i després en fan la versió pop-up (per exemple El monstre de colors, o T’estimo (quasi sempre)), però el format pop-down el vaig descobrir amb aquest conte que us porto avui.
Una cursa de globus és un conte curt, amb una història senzilla, de fet la gràcia del conte és la que he comentat, el fet de ser pop-down.
El conte comença amb un dia de primavera al camp, amb moltes famílies que van a passar el dia o fer-hi un pícnic, però de cop s’ennuvola el cel… segur que són núvols? No! Són globus! I estan fent una cursa!
La família dels ànecs han vist un globus preciós, el dels porquets! Però de cop i volta comença a ploure… és el que té la primavera, que canvia el temps ràpidament… I què passarà amb els globus si plou? No podran acabar la cursa! Els ànecs colen a ajudar-los i els arrosseguen fins a la meta! Tots han aconseguit acabar la cursa, gràcies a la col·laboració dels espectadors.
Aquest conte és de l’editorial Combel, que té molts contes dirigits als més menuts. Tot i que l’advertència és que sigui per a nens majors de 3 anys pel fet que conté peces petites que poden ser ingerides o inhalades, si el conte l’expliques tu com a pare, és perfectament viables per a nens de 0-3, de fet jo el recomanaria per aquesta edat, encara que si l’han de manipular ells, s’ha d’anar en compte.
L’autoria és de Jaume Copons pel text i d’Òscar Julve per les il·lustracions i l’enginyeria de paper, i tenen conjuntament un altre conte pop-down: Submarí al rescat!
Podeu veure un petit video sobre Una cursa de globus i la mecànica del pop-down aquí.
Coneixies els pop-down?