Nens 6-9, Nens 9-12

Mirant l’univers

Avui et proposo un conte didàctic per apendre conceptes bàsica d’astronomia.

La física i meteoròloga Mònica Usart ens porta el seu tercer conte per apropar l’univers als infants. A Mirant el Cel el protagonista, en Berenguer, és un apasionat de la meteorologia i va fent un repàs dels diferents fenòmens que van passant al llarg de l’any. A Mirant els núvols el mateix vailet es dedica a observar els núvols, com es formen, quins fenòmens provoquen…

En Mirant l’univers en Berenguer, la seva cosina i dues amigues aniran a passar uns dies al centre astronòmic on en Pol els explicarà un munt de coses interessants, com les diferents fases de la lluna.

Podran observar a través del telescopi gegant, i descobiran què és un asteroide, un cometa, un meteorit…

La lectura és molt didàctica ja que ens va explicant els diferents conceptes a través de l’excursió, i ens ajuda a recordar cada un d’ells amb un rodolí final relacionat amb cada un dels elements.

El conte, igual que els altres dos de Mònica Usart, està il•lustrat per Roser Calafell, que ha treballat en molts projectes de l’editoral La Galera, i destaca per la seva col•laboració en Les tres bessones.

Aquest tipus de contes didàctics ens permeten a través de la història ensenyar coneixaments als nens de forma amena i divertida.

Quins coneixes tu?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s