Infantils 0-3, Infantils 3-6

El Patufet

Avui et porto un clàssic en tota regla: El Patufet. Aquest està escrit per Bel Olid i il·lustrat per Mercè Canals i és de l’editorial Combel.

A casa tenim tres contes del Patufet, què em fa portar-vos aquest versió i no una altra? Per començar el lema de La biblioteca de la Lia: escrit per autors catalans, i segon el format en rodolí que és molt divertit inclòs pels més petits, si volem explicar el conte llegint-lo, és clar. Perquè ja sabeu que moltes vegades aquest contes clàssics, en comptes de llegir-los els expliquem de memòria, així, poc o molt fem la història diferent cada dia, i si ens ajudem de les imatges podem inventar trossos del conte, que fa que als petits els atrapi la història de forma molt més intensa.

img_6835

A aquest Patufet li passa el mateix que a tots els Patufets del món. És un vailet tan i tan petit, que el tenen tancat a casa com un tresoret que no deixen que faci mai res sol. Un dia però la mare necessita safrà i no pot sortir de casa, i ell s’ofereix a anar a la botiga a buscar-ne, la mare a contracor el deixa anar, i el pobre Patufet era tan remenut que pel carrer només es veia un dineret que es movia sol i que cantava:

Patim, patam, patum, homes i dones del cap dret.

Patim, patam, patum, no trepitgeu en Patufet.

A la botiga, el botiguer ni tan sols veu en Patufet, només un dineret que li demana safrà, i el botiguer agafa el dineret i en el seu lloc hi deixa un paquet de safrà. En patufet torna a casa content, cantant la seva cançó.

En sortir-se d’aquesta aventura, en Patufet agafa confiança i la mare també, així que un altre dia li porta el dinar al pare que és al camp treballant. Però de camí comença a ploure i el pobre Patufet s’amaga sota una fulla de col. La mala sort vol que just un bou afamat es menja d’una mossegada la col i s’empassa en Patufet!

El pare afamat torna a casa preguntant-se on és el dinar, i la mare s’espanta molt al adonar-se que en Patufet s’ha perdut de camí al camp. El busquen per tot arreu: Patufet! On ets? I ell contesta: A la panxa del bou, que no hi neva ni plou. Quan el bou farà un pet, sortirà en Patufet!Així que els pares comencen a atipar l’animal, i al cap d’una estona el bou es tira un pet i surt en Patufet disparat!

El conte que utilitzaven els nostres pares per explicar-nos que érem petits i que hi havia coses que no podíem fer si no volíem acabar dins la panxa d’un bou (o coses molt pitjors).

I tu, quin conte del Patufet expliques a casa?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s