Infantils 3-6

Això no és una selva

Avui et porto l’eina definitiva perque els nens ordenin i recullin les seves coses (ja ens agradaria, oi?).

Bé, no tinc una vareta màgica, però tinc Això no és una selva per ajudar als petits a entendre perquè hem de tenir les coses recollides.

Susanna Isern i Rocío Bonilla ens conviden a saber què li passa a la Paula quan decideix dir No! a tot.

I és que dir que No a tot per ella és la millor decisió que hagués pogut pendre. Qualsevol cosa que li diu la mare, la resposta és No! Renta’t les dents: No! Vés a la dutxa: No! Recull l’habitació: No!

La mare li diu que si no ordena, al final allò serà una selva, però a ella li entra per una orella i li surt per una altra i se’n va a dormir. Però quan es desperta…

Hi ha un lleó a la seva habitació, una tucans al passadís, uns óssos a l’habitació dels pares, un hipopòtam al bany, micos a la sala… així que decideix sortir de casa, peròla seva casa havia desparegut i estava en mig d’una selva!

No pot ser, això no és una selva! Es repeteix una i altra vegada la Paula. De sobre descobreix el seu bagul de les joguines, i va trobant les seves coses escampades per la selva, que va endreçant tot repetint: això no és una selva!

A mesura que va passant l’estona va recollint més i més coses. Però de cop i volta es desperta i està a la seva habitació! La mare la crida per esmorzar i ella, contenta de tornar a casa, li diu: ara vinc, que he de ordenar una mica l’habitació, que això no és una selva!

D’una manera divertida i amb unes il•lustracions magnífiques, aquest conte ens permet explicar als infants el valor de recollir i tenir cura de les nostres pertinences i d’un mateix.

I tu, tens alguna “eina màgica” per que els nens ordenin les seves coses?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s