Infantils 3-6, Nens 6-9, Nens 9-12

Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans

Una altra proposta sobre contes de criança és Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans.

portada_un-cistell-de-cireres-set-contes-petits-per-fer-nos-grans_alba-castellvi_201706211036

El format és molt original, ja que són set contes, on cada una de les històries té com a protagonista un nen o nena que s’afronta a un repte ja sigui de superació, d’autoestima, frustració… i al acabar el conte hi ha una guia per a pares i mares on ens proposa com explicar el conte i també una sèrie de preguntes i reflexions a fer amb els infants, que ens ajuden a educar-los assertivament.

L’autora, Alba Castellví, és educadora, sociòloga i mediadora coneguda pel seu llibre: Educar sense cridar, i les seves conferències i xerrades, a més de trobar-la periòdicament a les xarxes socials amb consells per a pares i mares.

El conte que ens agrada més a casa és Què t’estimes més? que ens parla de conseqüències dels nostres actes.

Quan un dia l’Olga es cansa de sentir la seva mare repetir mil i una vegades les mateixes coses: renta’t les dents, para la taula, recull les joguines… Li diu que és una pesada, i la mare pren la decisió de no tornar a repetir les coses més que una vegada. Al dia següent, la mare li diu a l’Olga que s’ha de fer l’esmorzar per que han de marxar d’excursió, però l’Olga està jugant a un videojoc i no li fa cas. La mare li repeteix una sola vegada que en cinc minuts sortiran de casa i s’ha de fer l’esmorzar amb les paraules: Què t’estimes més: fer l’esmorzar ara o quan sigui l’hora marxar sense esmorzar? Però l’Olga continua jugant. Quan és l’hora de marxar la mare recull les seves coses i surt de casa, sense temps per l’Olga de fer-se l’esmorzar. Ho passa realment malament durant l’excursió perquè tot i que els seus amics li donen una mica del seu, ella encara té gana.

Un altre dia l’Olga es deixa de posar la roba d’entrenament de bàsquet al cubell de la roba per rentar, tal i com li ha dit la mare, i quan torna a haver-hi entrenament no hi pot anar perquè té la roba bruta encara dins la bossa.

Amb aquestes situacions, l’Olga apendrà a que les seves accions tenen conseqüències, i que el que li diu la mare no és per fer-li la punyeta, si no pel seu propi bé.

Aquí tens un vídeo de l’autora on explica com funciona el llibre.

Coneixíes aquest tresor?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s